2024 yapılandırma gelecek mi?
Gelir vergisi, emlak vergisi, KDV, ÖTV, MTV, banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) ve özel iletişim vergisi gibi vergiler 2024 yılında yeniden yapılandırılabilecek. Vergi borcunun yeniden yapılandırılması başvuru, posta veya internet üzerinden yapılabilecek.
Yapılandırma başvurusu son gün ne zaman?
7440 sayılı Yeniden Yapılandırma Kanunu’nun 10. taksitinin son ödeme tarihi 1 Nisan 2024. 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yeniden yapılandırılan borçların 10. taksitinin ödeme süresi 1 Nisan 2024 Pazartesi günü sona eriyor.
Vergi borcu yapılandırma süresi bitti mi?
Hazine Bakanlığı, vergi borçları, cezalar ve SSI borçları gibi borçların yeniden yapılandırılması için son tarihi uzattı. 31 Haziran 2023’te sona ermesi planlanan yeniden yapılandırma süreci bir ay daha uzatılarak 30 Temmuz’a alındı.
7440 yapılandırma uzatıldı mı?
Kapsam. 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7440 sayılı Kanuna göre yapılandırılan borçların avans ödemesi ve birinci taksitinin ödeme son tarihi, 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 31.07. olarak değiştirilmiştir.
2024 kredi sicil affı çıktı mı?
Milyonlarca insanı etkileyen bu güzel haber Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geldi. Torba yasa tasarısında yer alan düzenlemeler hem borç ödeme kredilerini hem de rekor affı uyguluyor. Borçlu vatandaşlar, devlet destekli borç ödeme kredisiyle borçlarından kısa sürede kurtulma fırsatına kavuşuyor.
Varlık barışı 2024’de çıkacak mı?
5 Temmuz 2022 tarihli ve 31887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanunun 50’nci maddesiyle, 5520 sayılı Kanuna geçici 15’inci madde eklenmiş olup, bu düzenlemeyle huzur hakkının uygulanması 31 Mart’ta gerçekleşecektir.
Yapılandırma başvurusu uzatıldı mı?
26 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de
GSS yapılandırma 2024 ne zaman?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi borcu olanların 31 Aralık 2024’e kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini duyurdu.
Vergi borcumu ödeyemiyorum ne yapmalıyım?
Sadece cari vergi borcu olan kişiler borç yapılandırması için başvuruda bulunabilir. Cari bir borcunuz varsa, belirtilen süreler içerisinde başvurunuzu doldurarak, şahsen yetkililere giderek, e-posta ile göndererek veya çevrimiçi olarak TC Kimlik numaranızla başvuruda bulunabilirsiniz.
Yapılandırma kaç taksit ödenmezse iptal olur 2024?
Yapılandırılmış vergi borçları ödenmediği takdirde kaç taksit affedilir? Vergi borcunun taksitler halinde ödenmesinde gecikmeler olursa yapılandırma iptal edilir. Genel olarak, yeniden yapılandırma süreci sırasında iki veya üç ardışık taksit ödenmezse yeniden yapılandırma iptal edilir.
Vergi borcunda faizler siliniyor mu?
Gecikme faizi, gecikme faizi gibi borçlar da silinecek, ancak yasanın yayımı tarihine kadar vergiye esas Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’nin (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranları dikkate alınarak hesaplanan faiz ödenecek.
Vergi borcu peşin ödenirse ne kadar indirim olur?
Yapılandırılmış tutarların peşin veya azami 48 aya kadar aylık taksitler halinde ödenmesi mümkün olup; peşin ödemelerde, D-ÜFE oranı üzerinden hesaplanan tutar üzerinden %90 indirim sağlanabilmektedir.
7440 son gün ne zaman?
KAYIT VE ÖDEME 5.
7440 yapılandırma 3 taksit ödenmezse ne olur?
Bir fatura döneminde ödenmemiş 3 taksit, son taksitin ödendiği ayı takip eden ayın sonuna kadar gecikme zammı ile kapatılabilir. Yeniden yapılandırma durumunda, vergi mükellefinin ödediği tutar için Af kullanılacaktır.
7440 yapılandırma hangi tarihi kapsıyor?
7440 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi gereğince, kanundan yararlanmak isteyen borçluların, ilgili maddede yer alan özel hükümler saklı kalmak üzere, süresi içinde yetkili idareye başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
KYK borcu yapılandırma 2024 nasıl yapılır?
KYK borç yapılandırması başvuruları hem geleneksel yolla hem de çevrimiçi olarak yapılabilir. Çevrimiçi kanalları kullanmak istemeyen borçlular, en yakın vergi dairesine şahsen yeniden yapılandırma başvurusunda bulunabilirler. Ancak, vergi dairesine gitmeden veya sıra beklemeden başvuruda bulunmak da mümkündür.
SGK borç taksitlendirme nasıl yapılır?
Prim taksitlendirme başvurusu nasıl yapılır? Borçlarını taksitlendirerek ödemek isteyen borçlular, Sosyal Sigorta Kurumunun 2018/39 sayılı Genelgesi ekinde yer alan başvuru belgeleriyle birlikte bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik Genel Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine yazılı başvuruda bulunabilirler.
Yapılandırılan borç tekrar yapılandırılır mı?
Yeniden yapılandırılan borçlar yeniden yapılandırılabilir mi? Borçlarını ödemediği için yeniden yapılandırma süreci iptal edilen bir kişinin yeniden yapılandırma talebinde bulunabilmesi için devletin yeni bir yasa çıkarması gerekir. Aksi takdirde yapılandırma sürecinden tekrar yararlanma hakkına sahip olmazlar.
Kredi yapılandırma kaç taksit olur?
Bireysel kredi kartlarıyla vadeli borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, mevcut kredi kartı borcunu 60 aya kadar yeniden yapılandırma seçeneğine sahiptir. Ayrıca, her ayın taksit tutarı o ayın asgari ödeme tutarına eklenir.