İçeriğe geç

Elekçi Diye Kime Denir

Elekci kime denir?

Bir elektrikçi, tüm elektrik sistemlerinin kablolarını ve diğer mekanizmalarını kuran, onaran ve bakımını yapan kişi olarak tanımlanabilir. Günümüzde neredeyse tüm işlerimizi elektrikle çalışan cihazlar kullanarak yapabildiğimizi düşünürsek, elektrikçiler günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.

Elekçi kız ne demek?

[3] (argüman) Çok seyahat eden kişi.

Çankırı Elekçi ne demek?

Çalışmamızın konusu olan Poşalar; Çankırı Alibey ilçesinde izole bir yaşam süren etnik bir topluluk olup, grup dışındakiler tarafından “cingan, elekçi, bohçacı” olarak bilinmektedir.

Elek yapmak ne demek?

Elek ile sınıflandırmaya eleme denir ve malzeme bir elek yardımıyla büyük ve ince malzeme gruplarına ayrılır. Eleme işleminde iki veya daha fazla ürünün birbirinden açıkça ayrıldığı tane boyutuna ayırma tane boyutu denir ve kullanılan eleğin elek açıklığıdır.

Elekçi ne demek Sinop?

Köylerde buğday ve mısır elemede en çok ihtiyaç duyulan araç-gereç, en çok da elek satın almak istedikleri için sadece elek satanlar da vardı, bu yüzden bunlara “elekçi” deniliyordu.

Elekçi ne demek TDK?

TDK’ya göre, elemeciler düzenli bir işi olmayan ancak çöp toplayarak ve buldukları ürünleri satarak geçimini sağlayan kişilerdir. Elemeciler ayrıca kendi sebzelerini de yetiştirebilirler. Genellikle belirli bir bölgede görevlendirilmezler ve seyahat ederek ve ürün satarak geçimini sağlarlar. Bu kişiler TDK’da elemeciler olarak tanımlanmaktadır.

Elit bir kız ne demek?

Elit kelimesi çoğunlukla toplumun sosyal kesimi için kullanılır. Konuşma dilinde elit, etkili pozisyonlarda bulunan saygın kişileri ifade eder. Kelime ve terim anlamı, her bakımdan kültürlü bir veya daha fazla kişidir.

Eski Türkçe kız ne demek?

Türkçe: Eski Türkçe: 𐰶𐰃𐰕‎ (otk) (q̊²iz) Osmanlı Türkçesi: قیز‎ (ota)

Elif kız ne demek?

Elif, genellikle kadınlara verilen bir isimdir. Arap alfabesinin ilk harfi Elif’ten gelir ve tıpkı harfin şekli gibi ince anlamına gelir.

Çankırı’nın eski adı nedir?

Çankırı ismi bazı batılı gezginler tarafından “Çangırı” veya “Çengiri” olarak yazılmıştır. Şehir, Gangra adlı antik şehrin bulunduğu yere kurulmuştur. Önceleri Paphlagonia’ya bağlıydı. Daha sonra Pontus Devleti’ne ve ardından Galatia’ya bağlandı.

Sivas poşa ne demek?

Poşa, Gürcüce “Boşa” (ბოშა) kelimesinden gelir ve Tao-Klarceti bölgesi ve yakın çevresindeki çingenelere verilen addır.

Çankırı neyi ile meşhur?

En önemlileri tava çörekleri, yazı çörekleri, kıvrımlar, krepler, cizlama, tartar hamuru, büyük hamur, ravioli, pıhtı ve Çullama’dır. Tarhana, toyga, şaştmaşı, tutuç, yarma, dene, cümcük gibi çorbaların ana malzemeleri buğday ürünleridir. Taze ve kurutulmuş sebzeler diyette ikinci sırada gelir.

Kaç çeşit elek vardır?

Ekranlar genellikle Tablo 1’de listelenen üç kategoriye girer. Sabit ekranlar (grizzly, yivli ekranlar, kemerli ekranlar) elenen malzemeye herhangi bir mekanik kuvvet uygulamaz, bunun yerine eleme yalnızca yerçekiminin etkisiyle yapılır. Tambur ve silindir ekranlar döner ekranların örnekleridir.

Elek ne anlama gelir?

Elek, un ve irmik fabrikalarında, silindirler üzerinde öğütülen buğdayı eleyerek tane büyüklüğüne göre sınıflandırmaya yarayan bir makinedir.

Elek üstü ne demek?

Elek Üstü (+): Eleme işleminin sonunda, elek gözlerinden geçemeyen ve elekte kalan elenmiş malzeme parçasıdır. Kritik tane: Bunlar, elek göz açıklığına yakın büyüklükteki malzeme parçacıklarıdır.

Elçi nedir kime denir?

Elçi kelimesi “devletini başka bir devlette temsil eden kişi”, “bir anlaşmaya varmak veya bir emri yerine getirmek için birine gönderilen kişi” anlamına gelir. “Peygamber, elçi, yalvaç/yalafar, elçi, dilmaç, kurye, savcı, sözcü” gibi eş anlamlıları da vardır.

Elek ne anlama gelir?

Elek, un ve irmik fabrikalarında, silindirler üzerinde öğütülen buğdayı eleyerek tane büyüklüğüne göre sınıflandırmaya yarayan bir makinedir.

Sivas’ta çingene var mı?

Poşa (Erzurum, Artvin, Kars, Sivas). Ana dilleri Ermenice olup Doğu Anadolu’da yaşamaktadırlar. Gurbet, Kurbat (Tunceli, KKTC, Hatay,Gaziantep) Kareçi (Birecik,Diyarbakır ve Niğde civarı)

Tavsiyeli Bağlantılar: Kefal Balık Guzel Mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir