İçeriğe geç

Aşüfte Ne Anlama Gelir

Aşüfte ne demek?

I. 1. Açık olma hali, iffetsizlik. 2. Aşk yüzünden mutsuz olmak, delicesine aşık olmak, büyülenmek [Bu anlamda “aşüfte” kalıbı kullanılmıştır]: Sana olan aşkım Zülf-i perişâ’ya (Fuzûlî) hizmet ediyor.

Aşüfte tavır ne demek?

Aschoffe: Büyülü, şeytani, delice aşık, açık fikirli, şakacı, onursuz kadın (KT, 36).

Aşifte ne demek Osmanlıca?

Bu, “çılgın, deli” anlamına gelen Farsça āşufte آشفته kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, Farsça āşuf fiilinin geçmiş zaman kipidir, aşūb آشفتن, اشوب “oynamak, hareket etmek” +a ekiyle.

Aşeka ne anlama gelir?

Asheka, sarmaşık anlamına geliyor.

Alüfte ne demek TDK?

[1]alışmış, alışmış, aşkla şaşırmış, coşkulu.

Aşur Arapça ne demek?

Onuncu gün anlamına gelen “Aşura” kelimesi, Arapçada 10 anlamına gelen “Aşara” kelimesinden türemiştir. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem’in onuncu günü, Müslüman toplumlar tarafından “Aşura Günü” olarak kabul edilir.

Varoş ne demek argo?

Kelime anlamı olarak varoş demektir. Türkiye’deki güncel anlamıyla gecekondular, 1950’lerden itibaren iç göç sonucu büyük şehirlerde ortaya çıkan gecekondu mahallelerini, bu gecekondu mahallelerinin sonradan dönüştüğü gecekondu mahallelerini ve son olarak da plansız kentleşmenin sıkıntısını çeken semtleri ifade eder.

Şıllık ne demek?

Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçe yaş (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir. Dökme karışımına ceviz sarılır, şerbetle karıştırılarak servis edilir.

Çalpa adam ne demek?

Yaygın olarak bilinen adıyla Kleptomani, “Çalma Hastalığı” olarak bilinir. Ayrıca, istemsiz hırsızlık hastalığından muzdarip bireylere kleptomani denir. Çalma hastalığı ilk olarak kadınlarda tespit edildi, ancak zamanla hem erkeklerde hem de kadınlarda olmak üzere her bireyde gözlemlendi.

Zilli ne demek?

Ülkemizde argo ve küfür olarak yaygın olarak kullanılan Zilli kelimesi, huysuz ve geveze kişi veya kişiler anlamına gelir. Çoğunlukla kötü niyetli veya kötü yolda olan kadınlar için kullanılan Zilli kelimesinin kökeni Farsçadır.

Kokoş nedir?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: kokoş

Kaşmerin anlamı nedir?

Osmanlı döneminde, komik hikayeler anlatarak insanları güldüren kişilere genellikle Kaşmer denirdi. Bu kişilere ayrıca “nüktedan” da denirdi çünkü nüktedanca konuşmayı severlerdi. İkinci anlamı: palyaço.

Arapça aşkım ne demek?

Aşkım! حُبِّي!

Aşk farsça mı?

Aşk Yolculuğu Hikayesi 🚎 Farsça “aşk” kelimesi Farsça “Asheka” kelimesinden gelir. Asheka “sarmaşık” anlamına gelir. Üzüm asmaları çevreledikleri ağacın tüm besinini, suyunu ve hayatını paylaşırlar.

Asina ismi ne anlama gelir?

Findley, “Aşina” adının muhtemelen Orta Asya Saka dillerinden birinden geldiğini ve “mavi” anlamına geldiğini, Türk İmparatorluğu’nun bir diğer adı olan “Göktürk”ün ise “Doğu Türkleri” anlamına geldiğini, Türkçede gökyüzünün renginin Doğu ile özdeşleştiğini ileri sürmektedir.

Üftâde ne demek Osmanlıca?

“Üftade” kelimesi Farsça kökenli bir kelime olup Türkçede de “fakir, muhtaç ve yoksul” anlamında kullanılmaktadır. Bu anlamda bir kişiyi veya durumu ifade etmek ve zor veya sefil bir durumda kişinin mağdur olduğunu vurgulamak için kullanılır.

Afiste ne demek?

Türk Dil Kurumu’nun tanımına göre pankart (Fransızca: affiche) veya poster; “bir şeyi duyurmak veya reklamını yapmak için hazırlanan ve kalabalığın görebileceği şekilde asılan, genellikle resimli duvar ilanı” olarak tanımlanmaktadır.

Aşuh ne demek?

Doğu Anadolu’da Aşığ/Aşuğ, çeşitli lehçelerde Aşıh/Aşuh (glottal “h” sesiyle) olarak söylenir. Kendiliğinden çalıp söyleyen herhangi bir saz şairine “Aşık” dendiği görülür. Toplumda herkes aşıklara saygı duyar, onları sever ve sayar; hatta derviş olarak kabul edilir. Türkçe çalıp söyleyen Ermeni âşıklar vardır.

Şıllık ne demek?

Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçe yaş (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir. Dökme karışımına ceviz sarılır, şerbetle karıştırılarak servis edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir