İçeriğe geç

Baldır Ağrısı Için Hangi Doktora Gitmeliyim

Baldır ağrısı için hangi bölüme gidilir?

Baldırınızın veya bacağınızın herhangi bir yerinde ağrı hissederseniz, bir ortopedist veya travmatologa görünmek isteyebilirsiniz. Ağrının birçok farklı nedeni olabileceğinden, nedene bağlı olarak farklı bir doktora görünmeniz gerekebilir.

Çok şiddetli baldır ağrısına ne iyi gelir?

Baldır ağrısını hafifletmenin en doğal yolu dinlenmektir. Dinlenmenin yanı sıra, ılık bir duş almak, buz torbası uygulamak, ayağı yükseltmek ve gerekirse ağrı kesici almak da baldır ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Baldır ağrısı hangi hastalığın belirtisi olabilir?

Baldır ağrısının yaygın nedenleri şunlardır: Yumuşak doku yaralanmaları … Kas krampları … Selülit. … Diz kireçlenmesi. … Tromboflebit. … Derin ven trombozu. … Disk hastalığı … Periferik disk hastalığıDaha fazla makale…•23 Mayıs 2024

Genel cerrahi bacak ağrısına bakar mı?

Ayak, bacak ve diz ağrısı kontrolleri için ağrının türüne göre farklı bölümlere başvurmak gerekir. Bacak ağrısı kalp damar cerrahisi, nöroloji, genel cerrahi ve ortopedi gibi bölümlere gitmeyi gerektirirken, cilt sorunları ve diz ağrısı fizyoterapi bölümüne gitmeyi gerektirir.

Bacaklarda dolaşım bozukluğuna hangi bölüm bakar?

Kalp damar cerrahları (CVS) genellikle bacaktaki damar tıkanıklıklarını tedavi eder. Ayrıca kardiyovasküler cerrahlar olarak da bilinirler. Bu uzmanlar damar hastalıkları konusunda uzmanlaşmıştır ve damar tıkanıklıklarını tedavi etme konusunda deneyime sahiptirler. Kardiyovasküler cerrahi alanı, kalp ve kan damarlarının tüm hastalıklarını içerir.

Nörolojik bacak ağrısı nedir?

Bacak ağrısı klinik olarak nörolojik, kas-iskelet ve damar ağrısı olarak sınıflandırılır. Nörolojik bacak ağrısı, huzursuz bacak sendromu gibi durumlarda ortaya çıkan bir bacak ağrısı türüdür. Huzursuz bacak sendromu, alt ekstremitelerin kontrolsüz kasılmalarını içeren bir durumdur.

Baldır kas ağrısı kaç günde geçer?

Kas ağrıları genellikle 72 saat içinde geçer; ancak 1 haftaya kadar sürebilir.

Baldır çekmesi nasıl geçer?

Kas gerginliğine neden olan herhangi bir aktivite derhal durdurulmalıdır. Kas çekildikten sonra, ağrılı bölgeye hemen 10-15 dakika boyunca ısı uygulayın. Buz uygulanmalıdır. Bu işlem ödem ve ağrıyı kontrol etmek için düzenli olarak (günde 3-4 kez) yapılmalıdır. Kanamayı ve ödemi artırdığı için ilk 3-4 gün ısıdan kaçınılmalıdır.

Baldır kasılması neden olur?

Baldır kası krampları, genellikle “Charley Horse” olarak adlandırılır ve vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir; ancak genellikle stres, aşırı egzersiz, susuzluk, sinir bozuklukları ve tiroid sorunlarından kaynaklanır.

Sol bacak ağrısı kanser belirtisi mi?

Sol bacaktaki ağrının birçok nedeni olabilir, bu nedenle ağrının kaynağını belirlemek için bir doktora görünmek önemlidir. Sol bacakta ağrıya neden olabilecek durumlar şunlardır: kas veya tendon yaralanmaları, sinir sıkışması, artrit, damar hastalığı ve kanser sol bacakta ağrıya neden olabilir.

Tek bacak ağrısı neden olur?

Bacak ağrıları genellikle kas krampları, yaralanmalar, damar tıkanıklıkları, dolaşım bozukluğu, varis, şeker hastalığı, bel fıtığı, ateroskleroz, yorgunluk ve bacaklara aşırı yüklenme gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar.

Gece yatınca bacak ağrısı neden olur?

Yatarken bacaklarda ağrının birçok nedeni olabilir. Kan pıhtısı veya atardamardaki daralmadan kaynaklanan ağrı genellikle dinlenirken geçer, ancak damardaki ağrı yatarken kötüleşir. Hastalar genellikle ayaklarını kaldırdıklarında rahatlama hissettiklerini bildirirler.

Baldır kas ağrısı için hangi doktora gitmeliyim?

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, kas-iskelet sisteminin doğuştan ve sonradan oluşan hastalıklarıyla ilgilenmektedir.

Bacak doktoruna ne denir?

Tedavi alanları: Doğuştan veya gelişimsel bacak hastalıkları ortopedi ve travmatoloji uzmanları tarafından tedavi edilir.

Siyatik sinir sıkışması için hangi bölüme gidilir?

Siyatik ağrınız varsa hangi doktora görünmelisiniz? Siyatik sinirin sıkışması omurga seviyesindeyse, tedaviyi bir omurga cerrahı (ortopedi ve travmatoloji, beyin cerrahisi) üstlenecektir. Sinir kalça veya bacak bölgesinde sıkışmışsa, bir ortopedi cerrahı ve travmatoloğa da danışılmalıdır.

Fibromiyalji baldır ağrısı yapar mı?

Fibromiyalji yaygın ağrı, uyku bozuklukları, yorgunluk, bacak, ayak, baldır, kol, sırt ağrısı ve çeşitli ağrı ve sızılara neden olan yaygın bir rahatsızlıktır. Hastalığın nedeni ve nasıl oluştuğu tam olarak anlaşılamamıştır. Tedavinin amacı ağrıyı ve uykuyu iyileştirmek ve kasları gevşetmektir.

Siyatik sinir sıkışması için hangi bölüme gidilir?

Siyatik ağrınız varsa hangi doktora görünmelisiniz? Siyatik sinirin sıkışması omurga seviyesindeyse, tedaviyi bir omurga cerrahı (ortopedi ve travmatoloji, beyin cerrahisi) üstlenecektir. Sinir kalça veya bacak bölgesinde sıkışmışsa, bir ortopedi cerrahı ve travmatoloğa da danışılmalıdır.

Algoloji bölümü neye bakar?

3 ay veya daha uzun bir süre boyunca ortaya çıkan ve kronik ağrı olarak kabul edilen ağrının teşhisi ve tedavisiyle ilgilenen tıp dalına algoloji denir. Algolojinin amacı, ağrıdan etkilenen kişilerin yaşam kalitesini iyileştirmektir.

Bacaklarda güçsüzlük için hangi bölüme gidilir?

Sadece bir bacakta güç kaybı varsa ve ağrıya bacağa yayılan ağrı, uyuşma, karıncalanma ve hissizlik eşlik ediyorsa ortopedi, travmatoloji veya beyin cerrahisi uzmanına danışmanızı öneririz. Bu durumun nedeni fıtıklaşmış disk veya omurilikteki sinir köküne baskı yapan başka bir neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Üniversiteli Escort